Mažieji ateitukai dalyvavo turnyre Panevėžyje

“Ateities” 2011 metų gimimo vaikų komanda Panevėžyje dalyvavo trenerio Vytauto Blinstrubo – 65ečio proga surengtame turnyre varžėsi su vyresniais berniukais.

Pirmose rungtynėse Ateitis susitiko su Panevėžio 2011m. komanda ir nesunkiai 5:0 įveikė šeimininkus.

 

 

“Po kelionės iš sostinės tiesiai į aikštelę žengę berniukai turėjo apsiprast ir su nauja vieta ir su salės ypatumais, ko pasekoje pirmoje rungtynių pusėje atrodė vangiai. Antroje rungtynių pusėje įsivažiavome ir įtikinamai nugalėjome mažiau patirties turinčius bendraamžius iš Panevėžio”, – D.Dromantas.

Antrose rungtynėse laukė 2010 m. Kauno „Fortūnos“ antroji komanda. Pirmieji praleidę įvartį vilniečiai nepasidavė ir rungtynėse pasiekė lygiasias 1:1.

“Iškart prasidėjus rungtynėms pamatėme jėgos, greičio, vikrumo skirtumus. Visgi tai metais vyresni berniukai. Praleidę įvartį nesutrikome, o dar labiau norėjome įrodyti, kad nesame silpnesni. Turėjome puikias galimybes išlyginę rezultatą ir laimėti šias rungtynes, tačiau pritrūkdavo tikslumo ataikos užbaigime”, – D.Dromantas.

 

 

Trečiose rungtynėse „Ateitis“ susikovė su visas pergales iškovojusia 2010m. Panevėžio antrąja komanda. Po inirtingos kovos pergalę 2:1 šventė nepralaiminti šeimininkų komanda.

Paskutinėse varžybose taip pat minimaliu rezultatu 2:1 buvo nusileista 2010m. Šiaulių antrąjai komandai.

“Tai buvo dvi labai panašios varžybos, nuolat buvome atsilikinėjančiųjų vaidmenyje. Turnyre dalyvavome šešiese ir jautėsi berniukų fizinis nuovargis, koncentracijos stoka. Ko pasekoje, užmiršę savo užduotis aikštėje praleidome „lengvus įvarčius“. Taip pat darėme klaidas įžaisdami kamuolį. Varžovai nuolat mus pasitikdavo labai arti mūsų vartų. Tačiau klaidos nėra blogai, kai iš jų pasimokoma.”, – D.Dromantas.

 

 

Tai buvo mūsų pirmoji išvyka ir dar metais vyresnių berniukų turnyre. Tai kol kas naudingiausias turnyras mūsų komandai, davėme puikią kovą visose rungtynėse. Aikštėje pamatėme, kad reikia viską atlikti greičiau, staigiau. Džiugu, kad berniukai įrodė jau galintys kovoti su vyresniais, todėl vyresnių turnyrų tikrai daugės mūsų kalendoriuje.

Dėkoju tėvams ir giminėms, kurie išvykoje gausiai ir garsiai palaikė jaunuosius futbolininkus. Tai mūsų mažos bendruomenės pirmieji dideli žingsniai pirmyn!”, – pasakojo D.Dromantas.