„Ateitis“ U-11 „Ateitis CUP“ turnyre – didžiulis potencialas, sėkmės trūkumas ir neigiamas rezultatas

„Ateitis“ U-11 „Ateitis CUP“ turnyre – didžiulis potencialas, sėkmės trūkumas ir neigiamas rezultatas

Trenerių Roberto Šuškevičiaus ir Mato Gudaičio treniruojama „Ateitis“ U-11 komanda prestižiniame „Ateitis CUP“ turnyre patyrė daugiau pralaimėjimų nei pergalių, tačiau treneriai per septynerias rungtynes išvydo daugiau pozityvo nei negatyvo.

 

 

Ateitukai grupių turnyre susitiko su „Manchester City“, praėjusio turnyro nugalėtoja Maskvos „Deviatka“, Kijevo „Champion“ ir FC „Tallinn“ bendraamžiais. Net trejos rungtynės buvo pralaimėtos minimaliu skirtumu 0:1 ir tik prieš Anglijos ekipą pralaimėta 1:3. Tiesa, net ir tose rungtynėse nedaug trūko iki lygiųjų. Esant rezultatui 1:2, „Ateities“ komanda nesugebėjo įmušti įvarčio į tuščius vartus, o jau kitoje atakoje praleido įvartį į savuosius. Vėliau patekus į penktąjį krepšelį buvo iškovotos dvi pergalės ir patirtas vienas pralaimėjimas.

„Nors gavome tikrai pajėgią grupę, džiaugiuosi, kad naujai suburta komanda su visais varžovais žaidė apylygiai. Su kiekvienomis rungtynėmis žengėme po mažą žingsnį į priekį. Į turnyro pabaigą pradėjo formuotis ir komandos charakteris. Žinoma, kol kas superinio žaidimo nedemonstravome ir darėme nemažai klaidų, tačiau po kiekvienų rungtynių jas analizavome ir stengėmės nebekartoti. Jeigu vaikas žaidžia drąsiai, aktyviai ir daro klaidas – reiškia lipa iš komforto zonos ir taip auga individualiai. Būtų liūdniau jei tų klaidų visai nebūtų.

Su kolega Matu Gudaičiu vadovaudami komandai pamatėme didžiulį komandos ir žaidėjų potencialą, todėl tikime, kad vyrukai ir toliau nuoširdžiai treniruosis ir tobulės, o to tobulėjimo rezultatą pamatysite greitai.

Taip pat norime padėkoti mūsų sirgaliams už puiku palaikymą viso turnyro metu“, – sakė R.Šuškevič.

Jau šį savaitgalį „Ateitis CUP“ turnyre varžysis dvylikamečiai. Tarp jų ir „Ateitis“ U-12 komanda.