Stovykla. I savaitė

Stovykla. I savaitė

Įspūdinga. Prieš du mėnesius net nežinojome, ar stovykla išvis įvyks, o dabar joje spindi šypsenos. Taip, lietuviško oro subtilybės yra savotiškos, tačiau vaikų užsidegimas ir trenerių ryžtas atperka viską.

Nuo pirmosios stovyklos dienos visi kibome į darbus. Po du kartus per dieną – tiek centriniame Palangos stadione, tiek pajūryje. Taip pat įvairiausios pramogos – pavyzdžiui, į svečius užsukęs judesio treneris Rokas Move, kuris ne tik vaikus supažindino su savo unikalia sporto šaka, bet ir įkvėpė siekti savo užsibrėžtų tikslų, įvardindamas paprasčiausius pavyzdžius ir priemones, kai jie siekiami. Treneriai kiek nustebo vaikų pasikeitusiu požiūriu į darbo etiką. Pavyzdžiui, po to susitikimo futbolininkai net eidami pietauti ar valytis dantų, tą daro su kamuoliu.

Dar vienas svečias – Lietuvos galiūnas Dainius Repšys, kuris leido susipažinti su galiūnų inventoriumi bei pavyzdžiais vaikams bandė parodyti, kiek kiekvienai smulkmenai reikia įdėti darbo, kad būtų tikslai būtų pasiekti. Visų pirma, maži, o po to ir dideli.

Ne tik treniruojamės, tačiau ir žaidžiame kontrolines rungtynes tiek su Lietuvos komandomis, tiek su kaimynais iš Latvijos. Poilsiu renkamės baseiną.

Pirmoji savaitė prabėgo akimirksiu. Reziumuojant, galima teigti, kad joje dominavo prakaitas, ašaros, juokas. Ir, aišku, meilė futbolui. Jokiu būdu nesiruošiame sustoti.

Treneriai Matas ir Remigijus