„Ateitis CUP“ turnyre – „Ateitis 2011“ – bronziniai prizininkai

„Ateitis CUP“ turnyre – „Ateitis 2011“ – bronziniai prizininkai

Per septynerias rungtynes šešias pergales iškovoję „Ateities“ aštuonmečiai „Ateitis CUP“ turnyre užėmė trečiąją vietą. Vienintelis pralaimėjimas buvo patirtas prieš AC „Milan“ bendraamžius, o mažąją taurę garantavo pergalė prieš principinę varžovę „Audrą“. Po įspūdingo pasirodymo džiūgavo tiek treneriai, tiek futbolininkai, tiek jų tėvai.

 

 

„Džiugu, kad „Ateitis CUP“ vyksta dukart per metus. Tai lyg lakmusas pasitikrinti, ar dirbama teisinga linkme, taip pat tai yra atskaitos taškas judėti pirmyn su naujomis idėjomis.

Pirmosios komandos žaidėjai turėjo individualias turnyro užduotis, kurios yra svarbesnės už komandinius rezultatus. Pavyko neblogai jas įgyvendinti. Pirmąkart turėjome taktinius komandos tikslus. Džiugu, kad jie pasiteisino ir vaikai suprato, kokia nauda yra bendrų komandinių vaiksmų. Šio turnyro metu aiškinome, kas yra sportinis pyktis, kaip jį galima panaudoti futbole, kaip emociškai ruoštis svarbioms varžyboms.

Turnyre turėjome dvejas kertines rungtynes.

Grupės susitikimui su AC „Milan“ vaikai nusiteikė puikiai, aikštėje nusprendę būti liūtais. Jie tai ir padarė. Kovingumu ir užsidegimu lenkėme varžvovus, laimėjome daug mikrodvikovų. Varžovai buvo sutrikę ir atsipalaidavę po pergalių dideliais skirtumais prieš tai vykusiose rungtynėse.

Smagu, kad visas rungtynes iki paskutinės minutės „kabinomės“ į rungtynes atsilikinėdami 0:2. AC „Milan“ demonstravo brandesnį žaidimą, tačiau visas rungtynes išliko tikėjimas, kad su jais žaisti galima. Manau, būtent tikėjimo savo jėgomis labiausiai ir trūksta Lietuvos futbole, todėl šiose rungtynėse kaip komanda stipriai ūgtelėjome.

Šiame amžiuje atsiliekame nuo užsienio komandų dėl natūralios priežasties – vaikų atrankos. Rungtynių intensyvumą ir kokybę galime išlaikyti ~70% rungtynių laiko ir tai yra puikus rezultatas. Augant tai galima būtų išlaikyti tik nuolat varžantis su stipriausiomis komandomis ir mokantis iš jų.

Verta paminėti, AC „Milan“ atvyko su 12 berniukų ir 6 trenerių, personalo komanda! Pagalvokite, kiek galima perteikti patarimų už aikštės ribų, taktikos, mitybos, elgesio, psichologinių ir, galiausiai, futbolo kultūros žinių savaitgalio kelionės metu vaikams, kai dirbama šešiese su 12 vaikų.

Grupėje likę antri dėl trečiosios vietos susitikome su stipria Vilniaus „Granito“ komanda. Mūsų vaikai turi nuolatinę baimę žaisti su „Granitu“, todėl emociškai tai buvo svarbiausios rungtynės turnyre. Vaikams pasakiau, kad šią baimę įveikti gali tik jie patys aikštelėje, o aš galiu padėti tik patardamas, kaip tą pasiekti. Nutarėme, kad bandysime tai pasiekti kovingumu, pasitelkdami sportinį pyktį ir pagalbą aikštelėje vieni kitiems. Pasiekėme puikią emocinę pergalę ir užėmėme trečiąją vietą turnyre.

Antrosios komandos dalyvavimas turnyre yra būtinas. Turime žaisti su stipriausiomis komandomis, kad vaikai mokytųsi iš stipresnių ir suprastų, kokie yra greičiai, kaip greitai reikia priimti sprendimus, kokia fizinė kova jų laukia ateityje. Džiugu, kad grupės varžybose kovingumu ir noru pasiekėme pergalę prieš FK „Ketera“ komandą, o dėl vietų lygiose rungtynėse laimėjome prieš Marijampolės „Sūduvą“.

Smagu, kad nuolatinis dalyvavimas metais vyresnių turnyruose užgrūdino vaikus ir šiame turnyre matėme aukštesne pavara žaidžiančią komandą. Noriu padėkoti treneriams Ernestui bei Džiugui už pagalbą. Džiugu, kad vienas kitą papildome.

Vienareikšmiškai, tai buvo puikus turnyras mūsų komandoms ir treneriams. Šiemet galėjome pasimokyti futbolo aistros iš AC „Milan“ vaikų, futbolo kultūros iš jų trenerių štabo ir futbolo atmosferos iš komandas palaikančių tėvų. Futbolas pirmiausia yra šventė, o ją kuriame mes patys“, – po turnyro kalbėjo treneris Donatas Dromantas.