Neišnaudotų progų šou bei nesėkmė prieš “Aukštaitiją”

Neišnaudotų progų šou bei nesėkmė prieš “Aukštaitiją”

Jei būtų vedama šimtaprocentinių progų statistika, tai Vilniaus “Ateitis” būtų pirmoje turnyro lentelės vietoje. Paskutinėje dvikovoje su Panevėžio “Aukštaitija” jų vėl buvo sukurta begalės. Išnaudok jų pusę, iškovosi tris taškus.

Deja, buvo išnaudota maždaug tik 30 procentų progų bei buvo patirtas pralaimėjimas 3:4. Po įvartį vilniečiams pelnė Džiugas Tijūnėlis, Robertas Šuškevič ir Matas Gudaitis.

Rungtynės prasidėjo puikiausia M.Gudaičio proga. Jis buvo atsidūręs vienas prieš varžovų vartininką, tačiau įveikti jo nesugebėjo. Nuojauta sako, kad šis epizodas galėjo tapti rungtynių lūžiu. Deja, netapo.

Po kelių minučių žiopla klaida gynyba, pražanga baudos aikštelėje ir Manto Savėno realizuotas 11 metrų baudinys. Negana to, prie lygaus žaidimo dar pasižymėjo ir Karolis Kazokaitis bei pirmasis kėlinys baigėsi panevėžiečių pergale 2:0.

Žymiai įdomesni reikalai klostėsi po pertraukos. Pabėgusį Dž.Tijūnėlį neleistinai sustabdęs varžovas už paskutinės vilties pražangą buvo pašalintas iš aikštės. Netrukus tas pats Dž.Tijūnėlis pelnė pirmą “Ateities” įvartį.

Jis turėjo dar kelis fantastinius šansus – tiek įmušti pats, tiek atiduoti galimybę komandos draugams. Nepaėjo nei viena, nei kita. “Ateities” vartininko klaida ir rezultatas 1:3.

Vis tik, tai buvo rungtynės, kuriose atrodė, kad įmanoma atlošti tuos du įvarčius ir per mažiau nei dvi minutes R.Šuškevič baudos smūgiu bei M.Gudaitis savo stiliumi įmušė po įvartį ir švieslentėje jau mirgėjo skaičiai 3:3.

Kas buvo žavu, kad nei vienai ekipai toks scenarijus netiko. “Ateitis” buvo žymiai arčiau įvarčio, tačiau viskas pasisuko į tą pusę, kad pražanga baudos aikštelėje varžovams suteikė dar vieną galimybę išsiveržti mušant 11 metrų baudinį. M.Savėnas ir vėl neklydo.

Su pridėtu laiku “Ateitis” turėjo dar dešimt minučių, deja, tai nieko nedavė.