“Ateitis CUP” U-10 – tarp sėkmės ir nesėkmės vos vienas įvartis

“Ateitis CUP” U-10 – tarp sėkmės ir nesėkmės vos vienas įvartis

Praėjusį savaitgalį “Sportimos” manieže vykusiame turnyre “Ateities” mokyklos dešimtmečiai tarp 24 komandų liko keturiolikti. Turnyre buvo iškovotos trys pergalės ir patirti trys pralaimėjimai.

 

Gerą toną turnyrui davė jo pradžia, kai 2:0 buvo nugalėta TFA ekipa.

 

“Rungtynių pradžia buvo labai sunki, jaudulys darė savo, tačiau antrajame kėlinyje įsibėgėjome, pradėjome žaisti kaip mokame ir iškovojome pelnytą pergalę. Nors skaičiuojant taškus ši pergalė tapo bevertė, tačiau pasitikėjimo prasme vaikams tai buvo labai svarbi pergalė”, – po turnyro kalbėjo treneris Matas Gudaitis.

 

Tą pačią dieną dar buvo užtikrintai nugalėta ir antroji “Ateities” komanda, deja, šeštadienį patirta nesėkmė prieš “Liepają” ateitukus nustūmė į trečiąją grupės poziciją.

 

“Po atkaklios kovos turėjome pripažinti jų pranašumą. Viena vertus – jie žaidė geriau, kita vertus – mes taip pat turėjome labai daug progų viską pasukti į mums naudingą pusę. Taip gavosi, kad trys komandos surinko po 6 taškus, o mūsų įvarčių santykis buvo pats nepalankiausias”, – sakė M.Gudaitis.

 

Pagal turnyro formatą, trečiosios grupių komandos tęsė kovą dėl 13 – 18 vietų. Iš pradžių buvo užtikrintai buvo nugalėta Minsko “Orbita”, tačiau vėliau patirtas pralaimėjimas prieš “Vorobyovy Gory” bendraamžius iš Rusijos. Visos trys komandos tarpusavyje pasidalino po pergalę ir pralaimėjimą, tad darsyk vietas skaičiuoti teko pagal įvarčių santykį. Šįsyk geriausias rezultatas buvo “Ateities”.

 

“Liko kova dėl tryliktos vietos, kurioje laukė puikiai mums pažįstami Minsko “Junior” atstovai. Jie pernai mus nugalėjo 9:2, tad tikrai nenorėjome, kad istorija pasikartotų. Vėl pralaimėjome, tačiau šįsyk kovoje. Apskritai, visą turnyrą vertinu teigiamai, visi pamatėm teigiamų momentų, kuriuos šlifavome treniruotėse. Taip pat pamatėme ir daug taisytinų dalykų, ties kuriais jau pradėjome dirbti”, – pasakojo M.Gudaitis.