U-9 komanda „Ateitis CUP“ turnyre – septinta tarp 48 komandų

U-9 komanda „Ateitis CUP“ turnyre – septinta tarp 48 komandų

Dešimtmetį švenčiantis „Ateitis CUP“ turnyras paskutinį savaitgalį priėmė U-9 ir U-7 komandas. Tomo Staniūno vedami devynmečiai tarp 48 komandų liko septintoje pozicijose.

„Rezultatas neblogas. Šį kartą širdis jautė ir pastaruoju metu rodytas komandos žaidimas leido tikėti, kad galėjome nuveikti kur kas daugiau. Tačiau eilinį kartą susiduriame su ta pačia problema – tokių rungtynių, tokių varžovų stoka. Tokios patirties neturėjimas išmuša vaikus iš vėžių, o laiko prisitaikyti prie kito rungtynių tempo, žaidimo stiliaus, yra per mažai.

Turime bėdų su kovingumu. Pripažinsiu, kad šioje vietoje turime padirbėti, nes dalis vaikų nesugeba susitvarkyti su įtampa, todėl neparodo visų savo galimybių. Kaip treneriai, jau pradėjome analizuoti turnyre padarytas klaidas ir bandysime jas pataisyti treniruočių metu.

Norėtųsi daugiau tokių turnyrų, nes kito varianto žaidėjams augti aš nematau. Viso sezono metu sužaidžiame per daug lengvų rungtynių. Smagu, kad komandos progresą teigiamai įvertino kitų komandų treneriai, išskyrė kai kuriuos žaidėjus. Mums tai labai svarbu, kad turime komandoje žaidėjų į kuriuos atkreipia dėmesį gerų klubų treneriai. Kaip visada noriu padėkoti tėveliams už puikų palaikymą, kurį jautėme ir mes ir vaikai. Dėkoju savo kolegai Robertui už pagalbą turnyro metu.

Noriu pasidžiaugti ir antrąja komanda. Tikrai buvo ne vienas žaidėjas, kurio progresas buvo aiškiai matyti. Natūralu, kad kai kurie žaidėjai neparodė savo galimybių.

Tikimės, kad kai kurie antros komandos žaidėjai papildys ir pirmąją komandą, todėl palinkėsiu jiems dar sunkiau dirbti treniruotėse, o laisvu laiku sveikai konkuruoti su komandos draugais.

Konkurencija sporte yra būtina. Tai verčia nesustoti ir tobulėti. Mes kaip treneriai džiaugiamės, kad turime tokią konkurencingą komandą. Tikiu, kad netolimoje ateityje pamatysime tos konkurencingos aplinkos vaisius“, – pasakojo T.Staniūnas.